tirsdag 14. juli 2020

Honningkort med egenlaget bakgrunn (tutorial)


Det er sommer og sol og jeg har koset meg med å lage dette kortet med honningtema. Inspriasjonen fikk jeg fra et par kort som Jennifer Dove delte på FB og jeg fant ut at jeg bare måtte prøve selv. Det ble ikke likt, men det er jo det som er med inspirasjon, man lager sin egen variant. Det var skikkelig gøy å lage egen bakgrunn, trinn for trinn-forklaring på hvordan jeg har gjort det finnes nederst i innlegget.


Jeg har brukt dies fra Kort og Godt, Distress ink, dies fra Sizzix og en istappdie fra Joy!. Motivet er fargelagt med følgende Copic Markers:
Hud: E11, 21 50, 51
Hår: E51, 53, 55, 57
Øyne: B21, 26
Blomster: Y00, 15, 17, E99
Blader: YG01, 03, 63, E84, 87
Bier: YR20, 21, 23,24, T1, 3, 5


Både splattene og istappdien har fått Distress ink og klart embossingpulver på seg for å likne honning. Den store splatten er en die fra Sizzix og de små er fra en Kort & Godt stempelplate. Teksten på innsiden er et stempel fra Papirdesign.


Her er trinn for trinn på hvordan jeg laget bakgrunnen:
Først stanset jeg ut bikube-dien fire ganger i maskeringsark. Dette er ark med type post-it-lim på baksiden slik at det er lett å fjerne etterpå. Jeg har brukt Die 212 fra Kort & Godt, men det finns flere varianter som kan brukes. Så limte jeg disse slik at de overlappet hverandre på panelet mitt som måler 5 1/2 x 5 1/2 inch, og hele panelet var dekket. Det som havnet på utstiden klippet jeg bort og brukte nederst. Deretter svertet jeg med Distress ink Antique Linnen først så med Brushed Cordoroy. Her er det ikke nøye at det ikke blir jevnt, det er faktisk et poeng at det skal være litt ujevnt, slik at det ser mer autentisk ut. Kartongen jeg brukte var Bazzill Fig Swirl, fordi jeg tenkte at den ikke ville være så hvit, men da jeg tok vekk maskeringen så jeg at den ble veldig hvit. Derfor gikk jeg over det hvit med Antique Linnen for å myke det opp. Det kan være lurt å teste litt forskjellig farge på kartongen for å se hva som blir finest resultat, men kan sikkert med fordel bruke en mer beige/brunaktig kartong i bunnen. Til slutt fant jeg ut at jeg ville ha litt mer dimensjon og brukte Copic Markers til å skape noen skygger.


Her er produktene jeg har brukt:
Copic Markers (kontakt butikken på telefon, messenger eller mail)

Da håper jeg at dere ble litt inspirert til å lage egne «mønsterark». Jeg ønsker dere alle en superfin sommerdag.

Kristina


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for en hyggelig kommentar! Ta gjerne kontakt med oss på mail scrappegarasjen@gmail.com