torsdag 5. januar 2017

Årets første inspirasjon med fjorårets siste minner


RIKTG GODT NYTT SCRAPPEÅR!

I desember starter jeg alltid godt ut med å få tatt bilder av det vi holder på med og gjør av juleforberedelser. Men så holder det sjeldent helt ut... sånn ble det også i år! Men i år fikk jeg i hvert fall satt meg ned og scrappet bildene med en gang. Nesten i mål... bare julaften og romjula igjen.
Mens jeg satt med disse sidene så fikk jeg også en idè jeg gjerne vil dele med dere. Kanskje noen allerede har gjort dette i mange år...
I alle år så har julekortene blitt samlet i bunker i et skap. Og der ligger dem fortsatt. Tenkte jeg skulle være like flink som mamma og lime dem inn i et album. Hun har nemlig limt inn julekort og takkekort fortløpende. Så utrolig artig å se på i ettertid.
Jeg har ikke brukt mye lim for å sette bildene i album. Jeg har brukt lommescrappinglommene. Noen kort passet perfekt inn i 4x6 lommene. Jeg satt ikke noe på baksiden, for da kan vi lese hvem dem er fra uten at kortet må tas ut. De bildene som ikke passet i noen lommer, brukte jeg en stor 12x12 lomme og fant frem fuse toolen min. Så kunne jeg få plass til så mange kort jeg ville eller rett og slett lage en slags LO av et kort som var så fint. Så i år har julekortene fått sin plass inni albumet for 2016.


For at scrappingen skulle gå fort så printet jeg ut de fleste bildene i sort hvitt slik at jeg skulle slippe å tenke på farger når jeg skulle finne kort, papir og pynt. 


Jeg har også tatt med meg noe vi fikk i julekalenderen fra yngstemann i en av lommene her. Hun er bare best på å lage julekalender til sine foreldre. Tror det må være 3. eller 4. året hun gjør det. Og vi har ofte tampen brenner for å finne den lille gaven eller lappen hun har gjemt. 
Til disse sidene har jeg brukt 6x8 lommer. Jeg blander lommestørrelser i albumet mitt. Perfekt når alle lommene passer inn i et stort 12x12 D-ring album fra American Craft. 

Til siden under har jeg brukt poststempelet og noen frimerker som detalj. 
(Det er jo ikke hver jul man får poststempel fra julenissen i Drøbak)
Her har jeg helt enkelt laget PL-kortene selv med utstansede trær og hjerte i mosegummi.

Denne siden var litt artig å lage. Jeg limte på en snøkrystall og et reinsdyr på kortet for så og putte kortet midt inni en 12x12 lomme. Jeg brukte fusen rundt bildet for at det skulle sitte fast. Deretter puttet jeg rød glitterstjerner oppi lomma og brukte fusen for å lokke hele lomma!


I denne 12x12 lomma har jeg plassert tre kort. Det nederste kortet var dobbelt og hadde mange fine bilder inni også som jeg ikke ville skjule. Så da la jeg det ut og bildene er synlig på baksiden.
Her har jeg også brukt fusen for at kortene skal sitte på plass. Og i lomma det ble god plass puttet jeg litt stjerner i. Her passet kortene perfekt inn i en side med 4x6 lommer.
I et av lommene laget jeg et eget PL-kort hvor jeg også her brukte et frimerke fra et av konvoluttene.
På baksiden i to lommer laget jeg to enkle kort som viser familiens julekortbilder. :)
Og albumene mine er en god blanding av både PL og LO om hverandre. Dette har jeg brukt:
(og litt til av hva jeg fant i skuffer og skap)


Hvis du scrapper dine juleforberedelser, så legg igjen en link i dette innlegget. Vi vil gjerne se :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for en hyggelig kommentar! Ta gjerne kontakt med oss på mail scrappegarasjen@gmail.com