søndag 9. august 2020

ArtJournaling Basics.

 


Det er mange som spør hva man ha for å begynne med ArtJournaling, så da tenkte jeg ta en liten basic på hva man egentlig trenger og hva som er mine "must-haves".Det aller viktigste er å ha noe å jobbe på/i, å denne lille boka til Dina Wakley er kjempeflott å starte med. Den er liten, har tykke gode ark å er helt hvit. Men man kan bruke hvilken som helst bok, eller bare jobbe på ark som man setter inn i en ringperm også. Eneste som er viktig å huske er at arkene må tåle en god del medium, så anbefales litt tykkere ark enn vanlig kopipapir.

Basic Utsyr 

 • Penner - Her er egentlig alt, bare noe å skrive med, Posca er veldig fine å ha, både i hvit og sort. Samt jeg bruker en del kulepenner, blyanter osv. 
 • Gesso - Dette for å grunne sidene, klargjøre de for alt av medium som kommer etter. Jeg anbefaler alltid å ha i alle fall hvit og blank matt. 
 • Pensler / Malekniv - Her er det ikke noen kriterier til kvalitet, penslene jeg bruker blir behandlet ganske røft, så jeg legger ikke store summer i disse penslene.
 • Maling -  Her funker alt. Ikke sett begrensninger for deg selv bare fordi du ikke Dylusions eller Dina Wakley f.eks. Bruk det du har, all maling fungerer til artjournaling. 
 • Stempelpute - Versafine, Archival Ink og StazOn er mine favoritter. Her er det viktig å bruke en som er vannfast, ellers vil den flyte utover om du bruker maling/medium over.
 • Gel Medium / Lim - Her bruker jeg som oftest Distress Collage Medium eller vanlig Gel Medium. Så lenge det blir gjennomsiktig når det tørker så kan du bruke hva som helst. Ta det du har tilgjengelig. 
 • Stempler - Her er det ingen regler, alt kan brukes. Husk du trenger ikke bruke hele motivet heller, bare deler gjør seg kjempegodt som detaljer og grunge i bakgrunnen f.eks.

Mine must-haves:
 • StabiloAll - En spesialblyant som kan skrive på alt, å så reagerer den på vann som en akvarellblyant. Når den tørker blir den permanent. Genial til å lage skygger blant annet.
 • FineLineApplicator - Dette er en flaske med tynn tupp som man har i en blanding av maling og vann slik at man kan lage detaljer på sidene og skrive med. 
 • Vannpensler - Det er en pensel med vannbeholder slik at du slipper ha med vann i tillegg.
 • Silkepapir - Jeg stempler ofte på silkepapir så jeg slipper uheldige og dårlige stempeltrykk oppå en bakgrunn som jeg er kjempefornøyd med. Disse limer jeg da inn med gel medium så blir papiret så å si gjennomsiktig. Dette gjør også så jeg kan få stempeltrykk oppå strukturerte bakgrunner. 
 • Stensiler - En flott og enkel måte å få mønster og struktur på sidene dine. Her er jo valgene så uendelige, men skal du bare kjøpe et par så velg noen som er lette å bruke til flere uttrykk, ikke velg rene motiver som er vanskelig å kombinere med annet,
 • Våtservietter - Alltid et must, kan brukes til alt fra å kline utover maling, tørke opp etterpå, dra av vannpenslene og rengjøre stensiler.
Etterhvert som du leker deg med artjournaling vil du raskt finne ut hva du selv trenger også, for det er så uendelig mye på markedet at man kan ikke kjøpe alt. Sjekk ut mine prossessvideoer på YouTube for  mere inspirasjon, se hva jeg bruker og hvordan jeg bruker det HER

Håper dere fikk en grei oversikt og motivasjon til å starte med ArtJournaling.
Klem MariaIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for en hyggelig kommentar! Ta gjerne kontakt med oss på mail scrappegarasjen@gmail.com